Czy może być coś lepszego niż zmrożona, podana w oszronionym kielichu Margarita? Cóż, odpowiedź jest prosta: Margarita z dodatkiem konopi! Sprawdźcie ten banalnie prosty przepis!
Nawet jeżeli nie jesteś wielkim fanem drinków, musisz przyznać, że Margarita jest na prawdę wyśmienita. Jeśli zgodzisz się, że nie może być nic lepszego niż odświeżająca mieszanka tequili z sokiem z limonki przygotuj się na zmianę zdania! Konopie wynoszą to doświadczenie na całkiem nowy poziom!
Oto bardzo prosty przepis na fantastyczną Konopną Margaritę. Najpierw opiszemy wam w jaki sposób nasycić wysokoprocentową tequilę bardzo dobrej jakości ziołem, następnie wytłumaczymy w jaki sposób wymieszać drinki i jak najlepiej podawać je do spożycia.
SKŁADNIKI:
– Tequila (najlepiej biała);
– Jeden duży słoik z nakrętką;
– Ilość zmielonego zioła wystarczającą aby wypełnić ww. słoik w ¾;
– Cztery limonki;
– Słoiczek miodu;
– Kielichy lub inne szklanki do Margarity;
– Blender;
– Tarka o małych oczkach;
– Kostki lodu;
– Sól gruboziarnista;
CZĘŚĆ PIERWSZA: W JAKI SPOSÓB SKUTECZNIE NASYCIĆ TEQUILĘ MARIHUANĄ?
1. Weź zakręcany słoik i wypełnij go w około trzech-czwartych pojemności swoim ulubionym gatunkiem zioła, najlepiej sprawdzają się tutaj drobno zmielone kwiatostany. Wlej do słoika dostateczną ilość tequili, aby przykryć cały zgromadzony tam susz, następnie go szczelnie zakręć. Mocno i dokładnie wstrząśnij słoikiem aby dokładnie wymieszać zioło z alkoholem.
2. Znajdź chłodne i ciemne miejsce, gdzie możesz przechować słoik przez kilka tygodni, w celu dokładnego przegryzienia się jego zawartości. Rekomendujemy aby trwało to minimum jeden tydzień, trzy tygodnie są optymalne. W trakcie tego czasu należy raz po raz mocno wstrząsnąć słoikiem, aby dobrze wymieszać jego zawartość.
Po upłynięciu odpowiedniej ilości czasu, należy dokładnie odsączyć miksturę. Filtr do kawy nadaje się do tego celu wyśmienicie. Twoja nasycona konopią tequila powinna mieć bardzo ładny, złoty kolor, gdy będzie już gotowa do dalszego użycia.
3. Niektórzy mogą preferować złotą tequilę od białej, jednak może uczynić to cały proces odrobinę trudniejszym. Złota tequila ma już swoja charakterystyczną, bursztynową barwę, więc po samej ocenie koloru ciężko będzie określić, kiedy alkohol i konopie są już dostatecznie przegryzione. Jednak głównym powodem, dla którego zalecane jest użycie białej tequili zamiast złotej, są względy estetyczne. Dzięki temu, na koniec jesteśmy w stanie podać drinka o przyjemnej, zielonej barwie, która idealnie pasuje do jego nazwy!
CZĘŚĆ DRUGA: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KONOPNEJ MARGARITY
1. Wsyp do blendera jedną lub dwie szklanki kostek lodu i dodaj od czterech do ośmiu łyżek miodu.
2. Wyciśnij od dwóch do trzech świeżych limonek, ich sok dodaj do mikstury.
3. Weź przygotowaną wcześniej nasyconą marihuaną tequilę i dodaj do mikstury w ilości zależnej od upodobania. Oczywiście im więcej dodasz alkoholu, tym mocniejszy wyjdzie Ci drink.
4. Włącz blender i miel całą zawartość aż nabierze gładkiej konsystencji.
CZĘŚĆ TRZECIA: SPOSÓB PODAWANIA KONOPNEJ MARGARITY
Margarity są tradycyjnie podawane w schłodzonym szkle. Możesz schłodzić swoje szklanki w lodówce odpowiednio wcześniej. Niektórzy lubią pić Margaritę z solą na krawędzi szklanki, inni bez, kwestia upodobania. Jeśli chcesz je zaserwować w taki tradycyjny sposób, przed nalaniem drinka delikatnie zamocz krawędzie szklanki w wodzie, po czym umieść je w rozsypanej na talerzyku soli.
Pokrój limonkę w cienkie plasterki i zrób w nich delikatne nacięcia, następnie umieść po jednym kawałku na każdej ze szklanek. Teraz już możesz wlać do nich swoją Margaritę do pełna.
Opcjonalnie możesz zetrzeć trochę skórki z limonki i w celach dekoracyjnych posypać nią każdego drinka, które są już gotowe do podania Twoim gościom.
Delektujcie się swoją wyśmienitą Konopną Margaritą!