Domowe żelki CBD

Składniki:

  • sok pomarańczowy ½ szklanki
  • żelatyna w proszku 2½ łyżeczki
  • ksylitol 1 łyżeczka
  • ekstrakt CBD 1 łyżeczka

Posypka:

  • kwas askorbinowy 1 łyżka
  • ksylitol lub cukier trzcinowy 1 łyżka

krok 1 Sok podgrzewamy do temperatury 40 stopni. Dodajemy żelatynę, ksylitol i mieszamy. Zdejmujemy z ognia, przelewamy do szklanego pojemnika i łączymy z ekstraktem CBD. Dokładnie mieszamy i pepitką napełniamy silikonową formę. Naczynie wkładamy do lodówki i pozostawiamy na co najmniej 30-40 minut, by żelki stężały.

krok 2 Przygotowujemy posypkę. W misce łączymy ksylitol i kwas askorbinowy. Gotowe żelki wyjmujemy z formy i obtaczamy w posypce. Najlepiej zjeść je w ciągu 7 dni. Przez ten czas należy je przechowywać w lodówce. Jeśli włożymy je do zamrażalnika, możemy je przechowywać nawet do 3 miesięcy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *