Ciasteczka

składniki:

  • olej kokosowy lub masło 200 g
  • masło z marihuany kilka łyżek
  • miód 4 łyżki
  • kakao 4 łyżki
  • masło orzechowe 4 łyżki
  • wiórki kokosowe ⅓ szklanki
  • mąka orkiszowa lub pszenna 1 szklanka
  • mąka kukurydziana ½ szklanki
  • posiekane orzechy pekan lub włoskie ⅓ szklanki

krok 1 W misie łączymy wszystkie składniki oprócz kilku orzechów, które zostawiamy do dekoracji. Dokładnie mieszamy i zagniatamy. Z masy formujemy kulę, owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 170 stopni.

krok 2 Po półgodzinie wyjmujemy ciasto z lodówki. Ze schłodzonej masy łyżką wybieramy porcje, z których lepimy kulki. Każdą z nich delikatnie rozpłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wybrane ciastka zdobimy pozostawionymi orzechami. Ciastka pieczemy przez 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *